Paprika

Paprika is een vruchtgroente. Groente geeft veel voordelen voor de gezondheid en verlaagt het risico op chronische ziekten. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.

Gezondheidseffecten

Rode paprika bevat 2 maal zoveel  vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter. Paprika is familie van de pepers en bevat veel van de rode kleurstof capsanthine.

Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker (darmkanker).

Wist je dat?

Een paprika na het plukken nog verder rijpen. Indien paprika’s thuis nog met rust worden gelaten worden deze nog gezonder. Een glimmende paprika met heldere kleuren is volgens onderzoek het gezondst en bevat de meeste vitamines.

Van paprika is aangetoond dat het nuttigen ervan de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk verlaagd, tevens wordt de kans op diabetes mellitus type 2 kleiner. De anti-oxidanten uit de paprika maken vrije radicalen onschadelijk.

Let er wel op dat er veel voedingsstoffen en gezonde eigenschappen verloren gaan bij het langdurig verhitten van een paprika.

Menu