Happy Fit Kids

Steeds meer kinderen hebben overgewicht. De problemen die hiermee gepaard gaan zijn enorm groot. De laatste jaren is het aantal kinderen met overgewicht verdubbeld. Hierdoor is er in de media veel aandacht voor deze kinderen. Kinderen met overgewicht kunnen erg ongelukkig zijn door hun gewicht en kunnen het slachtoffer worden van pesterijen van anderen. Ook is het een behoorlijke bedreiging voor een gezonde toekomst, omdat hart- en vaatziekten en diabetes op de loer liggen.

Als ouders maak je je hier vast zorgen over, of je denkt juist dat het gewicht wel meevalt. Een klein buikje is toch niet zo ernstig, bij het groeien zal het buikje wel weggaan.

Opvoeden is geen gemakkelijke zaak, waar moet je beginnen? En waar ligt de grens tussen streng zijn en verwennen?

Begeleiding geldt niet alleen voor je kind, maar voor het hele gezin. Het gezin zal op deze manier elkaar steunen en bewuste keuzes leren maken.

Sommige stappen zullen in het begin, zoals minder snoepen, meer bewegen en anders koken soms lastig zullen zijn. Gelukkig hoeft niet alles tegelijk aangepakt en geleerd te worden. In stapjes proberen we jullie de adviezen toe te passen en met humor en geduld gaan we aan de slag.

Wat belangrijk is, is de motivatie van jou als ouder. Afvallen bij kinderen is anders dan bij volwassenen. Het is een verandering van leefstijl voor het hele gezin, die blijvend zal moeten zijn. Een kwestie van lange adem en volhouden dus.

De betrokkenheid van het hele gezin is daarom van groot belang. Het mag niet zo zijn dat het ene kind niet meer mag snoepen en de anderen dit nog wel onbeperkt mogen, omdat ze niet te dik zijn….

Hoe ziet de begeleiding eruit?

De werkwijze is gericht op langzaam gewicht verliezen of op gewicht blijven. De groei in de lengte zal dan al veel doen! Bewust worden van wat je eet en wat belangrijk is, krijgt een grote plaats in de gesprekken. Plezier in het bewegen kan niet onbreken in een gezonde leefstijl. We gaan samen op zoek naar bewegingsactiviteiten voor je Happy Fit Kid.

De gespreken zullen grotendeels in de praktijk van Smiling Body plaatsvinden. Eventueel is huisbezoek mogelijk.

Zonder dieet naar gezond gewicht

Ben je ook van mening dat afvallen voor kinderen en op gezond gewicht blijven een belangrijk onderdeel is van het opgroeien van het kind. Zullen we samen aan de slag gaan? Contact opnemen is vrijblijvend en verplicht je tot niets!

Menu