Cryolipolyse – Veelgestelde vragen

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is het bevriezen van vetcellen waardoor deze afsterven. Medisch-wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat van onze huidcellen en weefsels in de huid, vetcellen het slechts bestand zijn tegen koude. Sterker nog, door deze gericht te bevriezen, sterven de vetcellen af waarna het lichaam deze cellen afvoert en verwerkt. Dit principe is de basis van cryolipolyse.

Cryolipolyse is een nieuwe, wetenschappelijk bewezen methode om vetcellen definitief te verwijderen door middel van bevriezing. Cryolipolyse richt zich op onderhuids vet. Dit onderhuidse vet laat zich niet weg trainen door regelmatig te sporten en gezond te eten.

Lichaamsvet is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen, waarbij de ene laag hardnekkiger is dan de andere. Om deze reden verliest de ene persoon heel snel zijn vetlaag, terwijl de ander toch blijft zitten met “zadeltassen” of “Love handles”.

Ben ik een geschikte kandidaat voor Cryolipolyse?

Voor mensen met excessief overgewicht is cryolipolyse geen oplossing. Geschikte kandidaten hebben zichtbare ophopingen van vet in probleemzones waar zij graag vanaf willen.

Is het resultaat van de cryo behandeling blijvend?

Ja, het resultaat is blijvend. Ons lichaam maakt tot het 13de levensjaar nieuwe vetcellen aan, daarna niet meer. Wel kunnen huidige vetcellen groter worden. De cryo behandeling zorgt ervoor dat vetcellen in het behandelde gebied kristalliseren en uit elkaar vallen, waarna de uit elkaar gevallen vetcellen door de wittebloedlichaampjes worden opgeruimd en dus niet meer terugkomen. Het is een langzaam proces, dat ten opzichte van een liposuctiebehandeling als groot voordeel heeft dat er geen corrigerende kleding gedragen hoeft te worden. Dit aangezien de cellen langzaam verdwijnen en de huid zich makkelijk kan aanpassen. Een cryobehandeling is echter geen vervanging voor een gezonde voeding en of leefstijl!

Wat zullen mijn resultaten zijn?

Iedere cryolipolyse behandeling resulteert in een waarneembare reductie van de vetlaag in het behandelde gebied. Iedere vervolgbehandeling zal een verdere verlies van vet tot gevolg hebben.

Wanneer zie ik resultaat van een behandeling?

Het afvoeren en verwerken van de vetcellen neemt tijd in beslag. Na de eerste behandeling zult u al heel snel effect bemerken. Binnen enkele weken verliest u 1 tot 3 centimeters omvang op de behandelde plaats. Het optimale resultaat bereikt u na ongeveer 3 behandelingen. Met inachtneming van het natuurlijk herstel van uw lichaam, ziet u na 6 maanden het eindresultaat.

Hoeveel behandelingen moet ik ondergaan?

Wij adviseren meestal 3 behandelingen. Of die in uw geval ook nodig zijn, is vooral afhankelijk van de dikte van het vetweefsel. De praktijk toont echter aan dat per behandeling ongeveer 20% van de vetcellen afsterft. Na 3 behandelingen is het maximale resultaat van 50-60% reductie van vetweefsel bereikt.

Hoe gaat een cryo behandeling in zijn werk?

Er wordt 1 vacuüm zuigende behandelkop op de probleemzones geplaatst, dan begint de temperatuur te zakken door zijwaartse koeling tot ongeveer – 4 graden. Uw vetcellen gaan zich kristalliseren en vallen uiteen. Via de natuurlijke weg worden deze vetcellen opgeruimd en kan daar geen vet meer worden opgeslagen. Na ongeveer 3 tot zes weken ziet u het effect van de behandeling en na ongeveer zes maanden zijn alle afgebroken vetcellen uit het lichaam opgeruimd. Omdat dit proces langzaam verloopt krijgt uw huid voldoende tijd om zich weer aan te passen aan uw nieuwe lichaamscontouren. Uw huid kan zelfs steviger aanvoelen dan voor de behandeling.

Kan ik na een cryolipolyse behandeling mijn dagelijkse routine hervatten?

Na de behandeling kan vrijwel meteen de orde van de dag hervat worden. Sommige mensen ondervinden een roodheid op de huid of een tintelend gevoel, maar dat is allemaal tijdelijk. Veel mensen gaan na de behandeling meteen terug aan het werk.

Is cryolipolyse veilig?

Ja. De behandeling is in Amerika goedgekeurd door één van de strengste instanties ter wereld op het gebied van volksgezondheid: FDA (Food-and Drug Administration). De behandeling is ongevaarlijk voor uw lichaam. De huid en zenuwen worden niet aangetast.

Alleen de vetcellen worden door de Cryolipolyse aangepakt het is namelijk bekend dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Daardoor kunnen vetcellen aangepakt worden zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen.

Zijn er bijwerkingen?

Bijwerkingen kunnen zijn: tijdelijke roodheid, tijdelijk een tintelend, jeukerig of verdoofd gevoel. Dit is van tijdelijk aard.

Is er een hersteltijd?

Over het algemeen is er na de behandeling geen hersteltijd nodig en kan men meteen de orde van de dag hervatten.

Doet de behandeling pijn?

Een cryolipolysebehandeling doet geen pijn. Wat u wel zult voelen, is de koude die nodig is om de vetcellen te bevriezen. Maar hier went u snel aan en u zult de behandeling ontspannen en comfortabel ondergaan.

Wordt cryolipolyse vergoed door zorgverzekeraars?

Nee, helaas niet. Net als andere cosmetische operaties moet u deze zelf betalen.

Is er een maximum leeftijd voor cryolipolyse?

Gelukkig niet! Iedereen heeft er toch recht op om er goed uit te zien?

Ik ben nog minderjarig. Mag ik al worden behandeld?

Voor een behandeling moet u meerderjarig zijn, dus 18 jaar of ouder.

Wat is de wetenschappelijke basis van cryolipolyse?

In 2008 ontdekten de dermatologen Manstein en Anderson de gevoeligheid van vetcellen voor koude. Het er op volgende onderzoek leidde tot de eerste behandeling bij mensen in 2009. Wereldwijd vervolgonderzoek heeft tot op heden aangetoond dat deze techniek zowel effectief als veilig is.

Ik ben te zwaar. Is cryolipolyse iets voor mij?

Cryolypolise is geen quick fix om af te vallen, maar een methode om het lichaam mooier vorm te geven en dus af te slanken.

Ik heb kanker gehad. Kan ik worden behandeld?

Alleen als u kanker heeft gehad in het te behandelen gebied kunnen wij u niet behandelen.

Menu