Werkwijze

Oriënteringsgesprek
Het oriënteringsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Dit gesprek kan zowel telefonisch als in de praktijk in Delfzijl plaatsvinden. In dit gesprek wordt besproken wat uw wens is en wat ik als gediplomeerd gewichtsconsulent voor u hierin kan betekenen. Tijdens dit gesprek wordt mijn werkwijze aan u uitgelegd.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek noteer ik uw persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Uw lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage worden gemeten.
Daarnaast wordt uw huidige eet- en beweegpatroon besproken. Om hier een goed beeld van te krijgen houdt u gedurende vijf dagen een eetdagdagboek bij. Deze levert u tijdens het eerste vervolgconsult in. Aan de hand van deze gegevens stellen we samen een plan van aanpak op om tot het gewenste resultaat te komen.

Vervolgconsult
Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar u tegen aan loopt. U krijgt informatie over gezonde voeding, het lezen van etiketten, variatiemogelijkheden, tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan enzovoort.
Ter inspiratie heeft u bij het all-in-pakket de mogelijkheid het tijdschrift Gezond Eten in bruikleen te lezen.

Weegconsulten
Na de vervolgconsulten is het mogelijk om verder te gaan met weegconsulten. Tijdens een weegconsult bespreken we kort de eventuele zaken waar u tegen aan loopt. Voor veel mensen is een weegconsult een fijne “stok achter de deur”.

Duoconsulten
De duoconsulten hebben precies dezelfde inhoud als bovengenoemde consulten, echter met het grote verschil dat u samen met uw partner, vriend(in), broer, zus of buurman of -vrouw gaat. Een groot voordeel: u motiveert en stimuleert elkaar en het is goedkoper!

Professionele weegschaal
Tijdens elk consult wordt u uitgebreid gemeten en gewogen met de Tanita Bodyanalyse. Deze weegschaal geeft informatie over uw gewicht, BMI, het vetpercentage, het bruine buikvet (vet wat rondom de organen bevind), vochtpercentage en uw spiermassa. Ook wordt uw ruststofwisseling, vochtgehalte en uw metabolische leeftijd bepaald. Door middel van de weegbriefjes kunt u precies uw vorderingen volgen, zoals:

  • Is mijn metabolische leeftijd gedaald
  • Is mijn vetmassa afgenomen
  • Drink ik wel genoeg
Menu