Alyda Viel-Kuper

Mijn naam is Alyda Viel-Kuper, gediplomeerd gewichtsconsulent, stresscounselor en tevens ervaringsdeskundige in het afvallen.

Vanaf mijn 20ste ben ik bezig met gezondheid, voeding en afslanken. Door eigen ervaring weet ik dat emoties het eetpatroon behoorlijk kunnen beïnvloeden; in de meeste gevallen niet gunstig voor ons lichaamsgewicht. Om deze reden heb ik de opleiding gewichtsconsulent en stresscounselor gevolgd en is praktijk Smiling Body in Delfzijl ontstaan. Vol enthousiasme begeleid ik mensen op een gezonde en verantwoorde manier naar een gezond gewicht.

Wat doe ik?
Begeleiden en motiveren van volwassenen met onder- en overgewicht. Verwacht geen wondermiddel of strenge diëten. Alles wat ik voor u ga doen is gericht sturen naar een gezond gewicht door middel van gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bewegen om uw streefgewicht te bereiken en te behouden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld crashdiëten is mijn methode duurzaam en levenslang.

Waarom een gewichtsconsulent?
U denkt vast, er zijn al zoveel methoden om af te vallen, iedereen weet heel goed waarom hij of zij te zwaar is. In uw kennissenkring is altijd wel iemand die een nieuw dieet kent wat “echt werkt”. Laat u niets wijs maken, uit de praktijk blijkt dat crashdiëten niet werken, u herkent vast het jojo-effect wel.

BGNEen BGN –gewichtsconsulent voldoet aan de volgende eisen:

  • Is in bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent.
  • Blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied door regelmatige bij- en nascholing.
  • Bied professionele begeleiding volgens het BGN-protocol.
  • Verkoopt geen maaltijdvervangers en/of afslankproducten.

Alyda-Viel Kuper

Gediplomeerd gewichtsconsulent en stresscounselor
Menu