De zoete aardappel

De zoete aardappel wordt ook wel een Bataat genoemd en komt oorspronkelijk uit Mexico. Eigenlijk is het geen echte aardappel, want van origine behoort de Bataat tot de Winde familie en is dus officieel een groente.

De Bataat biedt een hoop voordelen, dat komt omdat hij boordevol gezonde vezels, vitamines en antioxidanten zit. Daarnaast heeft de aardappel een hoge concentratie aan complexe koolhydraten en daardoor een lage glycemische index. Dat zorgt ervoor dat je voor langere tijd een verzadigd gevoel hebt.

Naast die lage glycemische index, bevat de aardappel een stofje wat de bloedsuikerspiegel reguleert, wat zorgt dat er geen piek in de insuline komt. Ook handig dus voor mensen met Diabetes Mellitus type 2.

Er bestaan meerdere soorten Bataten, maar de oranje soort bevat de meeste beta-caroteen. Dit is ook de soort die je het meest in Nederland tegenkomt.

Bewaar de zoete aardappel in een koele, droge en donkere ruimte, dan kun je ze makkelijk twee maanden bewaren.

Menu